Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΣΠΙΝΤΑΡΙΣΜΑ





-Βλάση μου, η πόλη σου είναι για λύπηση. Ζείτε πίσω από τον ήλιο, στο μεσαίωνα. Ταβερνάκια, ψαροκάικα, ποδήλατα και ούτε ένα μοντέρνο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην παραλία δεν έχετε… Εμείς, είμαστε μια πλούσια πόλη, με τα ξενοδοχεία μας, τον τουρισμό μας, τα γήπεδά μας, την ψυχαγωγία μας … με πολιτιστικά υπερθεάματα και συναυλίες και το σπουδαίο…όλοι μορφωμένοι! Οι μισοί γιατροί και οι άλλοι μισοί δικηγόροι! Είστε για λύπηση σου λέω… αλμύρα και καλοκαιρινή ερημιά...χα
-Ανδρίκο μου, η πόλη μου έχει όμως παγκάκια που βλέπουν στη θάλασσα, χαμογελαστούς ανθρώπους που καλημερίζονται αληθινά και παιδιά που παίζουνε στη μέση του δρόμου. Η μοντέρνα πόλη σου, δεν με ελκύει διόλου… Έχετε πολλούς γιατρούς και δικηγόρους γιατί έχετε πολλούς αρρώστους και απατεώνες. Χε
-Καλά…λέγε εσύ…
-Λοιπόν έτοιμος; πίνουμε το καφεδάκι, μπαίνουμε στα αμάξια μας και αρχίζουμε να οδηγούμε δαιμονισμένα μέσα στο ΦΒ… που και που καμία καλημέρα και αρκετές μούντζες γιατί ως γνωστό η οδήγηση βγάζει όλη την ηρωική μας φύση.
-Κεφάτο σε βλέπω σήμερα…
- Ναι, δεν θα μου χαλάσει η διάθεση ότι και να γίνει σήμερα… να φανταστείς ότι η μέρα ξεκίνησε στραβά ως συνήθως αλλά σήμερα δεν καταλαβαίνω τίποτα… στο περίπτερο μάλιστα αντί για πατατάκια πήρα γαριδάκια που τα σιχαίνομαι και έχω να φάω 20 χρόνια…. Οι συσκευασίες δώρων πάντα με μπερδεύουν.
- Ρε είσαι καλά; Τι σπιντάρισμα έχεις φάει σήμερα;
-Κανένα… απλά λέω ότι μας έφαγε η σοβαρότητα.
-Γιατί το λες αυτό ρε Βλάση;
Ξέρω γω; τρέχουνε άνθρωποι και εικόνες μπροστά στα μάτια μου και δεν θα πάρω τίποτε στα σοβαρά σήμερα πρωτομηνιά … για παράδειγμα… αυτός ο άνθρωπος πάει στην αγορά με φρίκη μη παρεκκλίνει από τις εντολές της γυναίκας του…αυτός εκεί πήρε πρόσφατα μέρος σε μια πολιτική λιτανεία και επιμένει…εκείνος ο επιπόλαιος έχει κρυφό δεσμό και είναι περήφανος αλλά και χεσμένος μη τον πιάσει η γυναίκα του, η παραδίπλα η όμορφη είναι με ψεύτικο προφίλ και όλοι μαζί τρέχουνε στους δρόμους και το Facebook  και αλλοίμονο αν ξέρανε γιατί... κατά τα άλλα… έμαθα πρωί-πρωί ότι το ΦΒ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του παγκόσμιου συλλόγου των ψυχιάτρων και θα κλείσει για ένα μήνα. Τρίβουν τα χέρια τους οι φαρμακοβιομηχανίες των ψυχοκαλλυντικών!
-Λες Ιούλη μήνα να έρθει η άνοιξη της επανάστασης;
- Ή της ώριμης παράνοιας … πάντως καλού- κακού ας βάλουμε λαϊκ. σε όλους και στους εαυτούς μας φυσικά…




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου