Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ





Η έννοια οπλοφορώ είναι συνώνυμη με την έννοια του σερίφη.
 Πρόκειται για όλους τους σύγχρονους καουμπόηδες που ακολουθούν  πιστά το παλιό ρητό του φάρ-ουέστ: «Ένας είναι ο νόμος, ο νόμος του σερίφη».
Η ζωή για το μόνιμο κάτοχό του όπλου, είναι μια φούσκα αέρα με υπόνοιες οξυγόνου, που σέρνει μέσα της αίμα. Έτσι, ο κάθε υπερφυσικός μπούλης όταν χώνει το δάχτυλό του στη σκανδάλη δεν αφαιρεί απλά το ελάχιστο οξυγόνο της ζωής, αλλά με το κάθε Μπαμ, έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι Θεός. Το κακό βέβαια είναι πως υπάρχουν ένα σωρό πιστολέρο  στον κόσμο. Και φυσικά ο συνδυασμός αυτός, βλάκα συν όπλο, αποδείχτηκε ιδεώδης στην εξέλιξη της βρώμικης ανθρώπινης πορείας που χοντροκέφαλα συνεχίζει τις ηλιθιότητές της.
Το πιστόλι ως δημοφιλές παγκόσμιο προϊόν έχει αναρίθμητους πελάτες και προσελκύει όλων των ειδών τους βλάκες. Έτσι και σε αυτό τον τομέα βλέπουμε πιστολέρο που δεν οπλοφορούν για το δίκιο, αλλά ηλίθιους εις το τετράγωνο που πυροβολούν για παιχνίδι. Μερικοί μάλιστα αρχι-ηλίθιοι επιμένουν ότι χωρίς όπλα δεν μπορεί να διαφυλαχτεί η παγκόσμια ειρήνη. Βλέποντας όλη αυτή την παράνοια σε όλο τον πλανητικό χωριό, δεν τρέφω πια ψευδαισθήσεις, ότι τα όπλα και οι μυαλοφυγάδες χειριστές τους θα μειωθούν. Από το μίσος του πολέμου να ελπίζουμε σε ειρήνη, είναι σαν να ελπίζουμε ότι από το κρασί θα φτιάξουμε σταφύλι.
O μαλάκας πάντως δεν χρειάζεται όπλο. Η μαλακία του και μόνο αρκεί.
Και φυσικά δεν μιλώ για τα άλλα παιδιά που πολεμάνε για τα κλεμμένα ιδανικά.








ΣΕΡΙΦΗΣ
1.Άτομο που έχει παραμείνει ξύπνιο σερί τη νύχτα και την ακόλουθη μέρα.

2. Ο όρος προέρχεται ετυμολογικά από το σερί, αλλά και σημασιολογικά από το επάγγελμα του σερίφη καθαυτό, που απαιτεί μοναχικές βραδινές βάρδιες.

3. Ο μπάτσος που κάνει κατάχρηση της εξουσίας του και τείνει συνεχώς προς την αυθαιρεσία. Ο σκληροπυρηνικός ένστολος που δείχνει υπερβολικό ζήλο στην εκτέλεση των δήθεν καθηκόντων του επιβεβαιώνοντας το άρρωστο εγώ του σε βάρος των αδυνάτων.

Ακολουθεί πιστά το παλιό ρητό του φάρ-ουέστ:
«Ένας είναι ο νόμος, ο νόμος του σερίφη».
Την έχει δει σερίφης ο μαλάκας.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου