Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η ΕΞΙΛΕΩΣΗ








Αφού όλοι οι κόκκοι λέει, είναι παιδιά της ερήμου
της γης της έρημης παιδί, είναι ο άνθρωπος ο άπληστος,
που και την όασή του ερημώνει.





Σαστισμένοι οι θηριοδαμαστές μπροστά στην πρωτόγνωρη μετάλλαξη έτριβαν τα μάτια τους. Σε τέρας ακτινοβόλας ομορφιάς το λιγοθυμισμένο αγρίμι μετατράπηκε. Έτσι αιφνίδια μέσα από τη λεοντή του ξεπρόβαλε γελώντας και οι οφθαλμοί του λαμπεροί να κοιτούν. Οι πιο όμορφοι από αυτούς μαζεύτηκαν κοντά στο κλουβί και σκύψανε πιο καλά για να δουν. Κοίταζαν λες, μέσα στα μαλλιά του τα ανεμοδαρμένα να ψάχνουν για εύκολο στόχο την ομορφιά του την ανώτερη να χαλάσουν. Με μακριά μαστίγια άρχισαν να χτυπούν τον αγέρα και μετά έφτυναν και το έδερναν σαν αδέσποτο σκύλο. Μετά μηρυκάζοντας υποχθόνια έχωναν αιχμηρά αντικείμενα μέσα στο λείο δέρμα του προσώπου του να το ασχημύνουν. Ματωμένο το όμορφο τέρας άφριζε αναδύοντας γάλα και φώναζε τη μητέρα του. Κι αυτοί οι λυσσασμένοι θηριοδαμαστές αλάλαζαν ακατάπαυστα όλο και πιο άγρια το αναποδογύριζαν και άρχισαν να το γδέρνουν ζωντανό…
Σαν από ρωγμή του χρόνου ξεφύτρωσε τότε μαλλιαρή και άσχημη του Άδωνη η μάνα με τρίαινα δύο οργιές στο χέρι το κοκαλιασμένο. Φανερώθηκε ολόκληρη από ψηλά σαν ήλιος μαύρος και  καυτός, στην έρημο που οι άπληστοι τη μετατρέψανε, μάνα χωμάτινη ντυμένη σε ένα φως γαλάζιο, κράμα ωκεάνιου μπλε και λάμπας ανατομικού νεκροθαλάμου. Πίσω από τη ράχη της πουλιά ψυχοπομποί αναπηδούσαν και έψελναν ακατανόητες κατάρες, αρχαίες μαγικές και έπιασαν και ξέσπασε η τρομερότερη θεομηνία. Μεμιάς, πέτρινο έγινε το κλουβί, κενοτάφιο μαύρο και κυκλικό με άμμο βρωμισμένη ολούθε και οι όμορφοι θηριοδαμαστές και οι λιγότερο όμορφοι,  εντοιχίστηκαν σε αυτό ο ένας στον άλλον πάνω, όπως οι πόλεις που φτιάξανε, ασφυκτικά να κατοικούνε.

Αίφνης μετα ξαστέρωσε και σήκωσε η μάνα στην αγκαλιά το λουσμένο από γαλάζιο φως όμορφο θεριό και έφεξε αυτό σαν αγγελούδι. Τόση  ομορφιά γέννησε η μάννα η άσχημη μέσα στο χάος το αιώνιο και κανένας θηριοδαμαστής ποτέ δεν την συγχώρεσε για την όμορφη ετούτη γέννα. Γι αυτό και η κατάρα έπιασε αναπόφευκτα και μέσα σε γκρίζα χρώματα βυθίστηκαν όλοι στο δάπεδο και από το πέτρινο κλουβί άρχισε να φυσά καυτός ο αέρας της ερήμου. 



video 













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου