Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΜΑΤΙΕΣ: ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΩΜΑΤΑ











-«Μα πως είναι έτσι;» «χάλια είναι!!» «τι της βρήκε, που δεν έχω εγώ;»










Πολλές γυναίκες απορούν γιατί ό σύζυγος , ο σύντροφος ή κάποιος άλλος άνδρας ενδιαφέρεται με «περίεργες» ματιές , για μια γυναίκα που δεν έχει καθόλου καμπύλες ή τις παρα-έχει.  Φυσικά η Μόδα και προώθηση-εκμετάλλευση του γυναικείου σώματος από την διαφήμιση-ΜΜΕ- διαμορφώνουν πρότυπα και σεξουαλικών επιλογών. Οι σύγχρονες ψυχοεπιστημονικές έρευνες όμως εξετάζουν και συσχετίζουν τις προτιμήσεις με αφετηρία το γονίδιο, την κληρονομική μάζα και τα καθοριστικά πρώτα χρόνια της ανάπτυξης.






Μερικά πρακτικά αποτελέσματα αναφέρουν:








ΒΥΖΙ ΜΕΓΑΛΟ





Άνδρες που προτιμούν τις κοπέλες με τα μεγάλα στήθη, είναι συνήθως εκδηλωτικοί. Είναι έξυπνοι και γίνονται εύκολα το επίκεντρο κάθε συντροφιάς. Τους αρέσει να βρίσκονται συντροφιά με γυναίκες συνέχεια. Ασχολούνται με τον αθλητισμό, είναι γεμάτοι σιγουριά, καπνίζουν και πίνουν αλλά συχνά δεν έχουν θέληση και αντοχή. Μόνο σπάνια οι άνδρες που προέρχονται από ανώτερα οικονομικά στρώματα προτιμούν τις γυναίκες με τα μεγάλα στήθη. 
Η απογαλάκτισή τους δεν τελειώνει ποτέ.



ΒΥΖΑΚΙ




Οι άνδρες που προτιμούν τις γυναίκες με το μικρό στήθος δεν πίνουν συνήθως. Έχουν κλίση προς τις σταθερές πεποιθήσεις αλλά και παθαίνουν εύκολα κατάθλιψη. Συχνά τους λείπει η φιλοδοξία και συνήθως προέρχονται από πλούσιες οικογένειες.



ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ






Τα κοντά πόδια στις γυναίκες και η προτίμηση των ανδρών σε αυτά , δείχνουν έντονη επαγγελματική φιλοδοξία και συχνά την συμμετοχή σε ομάδες, ενώσεις και λέσχες κοινωνικού-ψυχαγωγικού προσανατολισμού. Οι άνδρες αυτοί έχουν ανάγκη να αισθάνονται πως οι άλλοι τους εκτιμούν και τους θαυμάζουν. Συχνά έχουν επαγγελματικές δυσκολίες καπνίζουν και αποστρέφονται το οινόπνευμα. Το αγαπημένο τους ανάγνωσμα είναι οι αθλητικές στήλες στον τύπο. Επιθυμούν τον απόλυτο έλεγχο στη γυναίκα.



ΠΟΔΑΡΕΣ







Τα μακριά γυναικεία πόδια και η προτίμηση σε αυτά, αποκαλύπτουν επιθετικότητα αλλά και συχνά αισθήματα ενοχής. Είναι συνήθως επιχειρηματίες με τρυφερή ψυχή που προτιμούν τη μητέρα από τους δύο γονείς. Το σκανάρισμα άλλωστε μιας ατέλειωτης ποδάρας υποδηλώνει και την επιθυμία εγκλωβισμού στην φυλακή της.



ΚΟΛΑΡΑ







Τα μεγάλα, στρογγυλά οπίσθια και ο θαυμασμός σε αυτά δείχνει άνδρες με καλή οργάνωση  της τάξεως μέχρι και εμμονής και με τάσεις προς τη λεπτολογία. Συνήθως είναι δραστήριοι στο κατάστημα ή στο γραφείο τους αλλά επαγγελματικά εξαρτώνται από τους άλλους. Έντονα συναισθηματικοί, κατηγορούν συχνά τους εαυτούς τους. Η έκφραση «κολάρα μου!»  εκφέρεται πάντα δυνατά και με γουρλωμένα μάτια.



ΚΟΛΑΡΑΚΙ





Οι άνδρες που προτιμούν τις γυναίκες με μικρά οπίσθια δεν έχουν συνήθως κλίση προς τα αισθήματα ενοχής. Είναι δραστήριοι στην εργασία και δεν έχουν την επιθυμία να αποτελούν το επίκεντρο. Δεν ενδιαφέρονται για τα ζωηρά σπορ. Σε αυτόν τον τύπο εξακριβώθηκε επίσης ένα σημαντικό γεγονός σε μεγάλο ποσοστό: Τα περισσότερα υποκείμενα του πειράματος θήλαζαν όταν ήταν μωρά. Η προτίμηση άλλωστε στο  κολαράκι υποδηλώνει και την προσκόλληση στην εφηβική ηλικία.




ΣΑΒΟΥΡΟΓΑΜΗΔΕΣ





Όποιος δεν νοιώθει καμιά προτίμηση ούτε για τα μεγάλα ούτε για τα μικρά στήθη ή οπίσθια, τα μακριά ή κοντά πόδια ή προτιμάει το μέσο όρο  έχει αντιφατικό χαρακτήρα. Το «Εγώ» του σε αυτή την περίπτωση δεν θεωρείται «ισορροπημένο». Φαΐ να είναι και ότι να είναι δηλαδή. Θεωρούνται από τις γυναίκες οι πιο επικίνδυνοι άνδρες γιατί μπορούν να καταρρακώσουν οποιαδήποτε στιγμή το εγώ τους αφού η  ματιά τους παίζει συνεχώς σε  οτιδήποτε θηλυκό.

















ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ



Ματιές,
Ματιές του ωραίου καταγραφείς
Μόνιμοι αλιείς της σεξουαλικής επιθυμίας
Ανεκπλήρωτοι πόθοι ζωγραφισμένοι στη κόρη του ματιού
Και ματιές μυωπικές που ψηλαφίζουν μέρα - νύχτα
Τυφλές ματιές μόνιμα μέσα σε νύχτα
 καλλίγραμμα  φαντάσματα να στοιχειώνουν.









Και πριν απορρίψουμε βιαστικά τις έρευνες για τις προτιμήσεις θεωρώντας ότι είναι του «κώλου» πρέπει να σκεφτούμε ότι τα ψυχολογικά αίτια μιας κίνησης, αντίδρασης ή και προτίμησης έχουν απεριόριστες παραλλαγές όπως και τα αίτια για την συμπεριφορά των ανθρώπων.
Οι κοινωνικό-ψυχό- επιστήμες , ερευνούν τον τύπο ολόκληρου του ανθρώπου και από την ελάχιστη λεπτομέρεια. Ο Οργανισμός δεν είναι μια μηχανική συνάθροιση τμημάτων αλλά ένα βιολογικό σύνολο που αναπτύσσεται από ένα κύτταρο (ωάριο) , που τα μέρη του συνδέονται στενά μεταξύ τους κατά την εξέλιξή τους. Η ψυχολογία έχει εξακριβώσει ότι η βασική δομή του οργανισμού αποτελείται από το λεγόμενο ανακλαστικό σύστημα.
Υπάρχουν νεύρα που οδηγούν από τις επιφάνειες στον νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο (προσαγωγά, αισθητικά νεύρα). Σε αυτό το ανακλαστικό σύστημα «ρέει» το νευρικό σύστημα. Η δραστηριότητα των μυών και των αδένων είναι όμως έκφραση του νευρικού συστήματος. Επειδή το ένα σύστημα ανακλαστικών που δημιουργεί τον οργανισμό συνδέεται στενά με ένα άλλο, κάθε στάση, κίνηση και προτίμηση αποτελούν γνωρίσματα ολόκληρης της προσωπικότητας.
Κάθε ερέθισμα κάθε ένδειξη, κάθε έννοια μπορεί να είναι σημαντική. Έτσι σήμερα μελετώνται και θέματα που παραδοσιακά βρίσκονται πέρα από την αυστηρή επιστημονικότητα αλλά είναι μέρος πανάρχαιας σοφίας και εμπειρίας.







Πηγές- Ερευνητικές εργασίες:
Δρ. Τζέρρυ Γουίγκινς, Δρ Τζούντιθ Κοέν Κόγκερ -Πανεπιστήμιο ψυχολογίας Ιλινόις.


& Χαννς Κούρτ.
























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου