Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΚΡΕΠΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ»


















-Γεια σας! Μπου φαίνεται μπως συναχώθηκα. 
Αλλά ο γιατρός μπου είπε μπως σε μια βδομάδα θα είμπαι καλύτερα.
Ήταν κάτι το αναπάντεχο για μήνα Μάρτιο.
Ξαφνικά εξαπλώθηκε παγετός σε όλη τη γη και πριν ακόμα συνέλθουν από την έκπληξη ακόμη και οι μετεωρολόγοι, καύσωνας και μαύρη βροχή, συνέχισαν την θεότρελη εναλλαγή του καιρού.
Μέσα σε λίγες μόνο μέρες όλα άλλαξαν στον πλανήτη.
Οι αγκινάρες τα όσπρια και γενικά τα κατώτερα αγαθά , τα αγαθά του φτωχού πήραν την εκδίκησή τους. Έγιναν ανάρπαστα .
Αντίθετα οι αγελάδες , τα πρόβατα οι χοίροι και όλα τα είδη που επιμελώς και απροσχημάτιστα εκτρέφονταν για την διατροφή του ανθρώπου έγιναν ισχνά και άνοστα. Πολλά είδη μάλιστα τρελάθηκαν και από χορτοφάγα έγιναν επιθετικοί κυνηγοί θηρεύοντας ακόμα και το είδος τους. Η αβεβαιότητα για το αύριο επικρατούσε παντού και σε όλους τους τομείς .
H πετρελαϊκή κρίση έδειξε ακόμα μια φορά, τα κοφτερά της δόντια, αυτή τη φορά χωρίς προσχήματα. Πόλεμοι ξέσπασαν σε όλη τη γη και μόνο παιδιά ντυμένα στρατιώτες κυκλοφορούσαν πλέον στους δρόμους.
Στοίχειωσαν όλα, ακόμα και τα όνειρα. Τρίζουν απαίσια και αυτά , άρρυθμα, αν και κατά βάθος , ο χτύπος της καρδιάς όλων, είναι κρυμμένος όπως η καρδιά μιας άγριας αγκινάρας. Για να την φτάσεις πρέπει να διασχίσεις τα αγκάθια ακόμα και στα όνειρα.
Συναχωμένε, ξύπνα!! Λέει η φωνή της συντρόφου. Η αγαπημένη σου κρέπα αγκινάρα για πρωινό! ‘Eχει πολλές βιταμίνες, κάνει καλό στο συνάχι…
Ανοίγω το ένα μου μάτι. Ύστερα το άλλο. Χασμουριέμαι μισοκοιμισμένος ακόμα και βγαίνω από αυτό το όνειρο της «επόμενης μέρας», χωρίς καμιά όρεξη για κρέπα αγκινάρα.
Στοίχειωσαν όλα, ακόμα και τα όνειρα γέμισαν αγκάθια. Το πρόβλημα είναι ότι κανένας , όπως και εγώ δεν φέρνει αντίσταση. Τρέχουμε και τρώμε τόσο πολύ ότι μας σερβίρουν που δεν μπορούμε να σταθούμε από τη νύστα.
Μιλάμε όλοι μαζί , συναχωμένοι, κάνοντας έντονες χειρονομίες και στοιχηματίζουμε για τον αυριανό καιρό, παγετώνα ή καύσωνα τυχοδιώχτες μετεωρολόγοι, χωρίς τελικά να καταλαβαίνουμε τίποτα. Θυμωμένοι, αγανακτισμένοι, απογοητευμένοι, πέφτουμε για ύπνο σε μια μόνιμη αναβολή της αντίστασης, απλοί ρυθμιστές του Air contusion Στο κάτω –κάτω όμως, οι καιρικές συνθήκες ακόμα και οι ασυνήθιστες και ακραίες έχουν την έννοια του πρωτότυπου, που καλεί για επαγρύπνηση. Μαθήματα αναρρίχησης, ακόμη και στα όνειρα προσφέρουν. Οι νέοι γείτονές σου άλλωστε, είναι από άλλα μέρη, άλλο κλίμα και απροετοίμαστοι περισσότερο και από εσένα. Δηλαδή, πολύ απλά, ας έχεις πάντα μαζί σου δύο μπλουζάκια, ακόμα και στον καύσωνα και δύο ομπρέλες ίσως. Οι αγκινάρες τα όσπρια και γενικά τα κατώτερα αγαθά, τα αγαθά του φτωχού πήραν την εκδίκησή τους. Έγιναν ανάρπαστα .
Όλα αλλάζουν…
«Είναι πολύ απλό, ο καιρός επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις…αγαπητέ μου Γουότσον», 
όπως θα έλεγε και ο Σέρλοκ Χόλμς. Όλα αλλάζουν…






video




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου