Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ







Ο ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ


Σώφρονας και επιεικής έδειχνε κατανόηση  στις ρυτίδες που φύτρωναν υπομονετικά,  ανέχονταν και συγχωρούσε αυτό το αυλάκωμα του χρόνου  από ελαττώματα ως  και όλες  τις στενοχώριες  , γιαυτό ήταν στολισμένος  με αρετή και ομορφιά, ένας καλοπροαίρετος καθρέπτης που της ζωής τις αστραπές  την βροχή και την καταιγίδα που σκάλιζαν το πρόσωπο  υμνούσε. 
 Γιαυτό είναι ο πιο τίμιος όλων, ο υμνητής του Απολλώνιου φωτός που σε κάθε πρόσωπο , σε κάθε ρυτίδα , πίσω από τη ματαιοδοξία ζει .















«Η ομορφιά και η ασχήμια κολύμπησαν μέσα στα κύματα, μέσα στον χρόνο και το φως και έφτασαν σε μια νέα γη, την γη όπου τα κορίτσια γίνονται γυναίκες. Εκεί όπου κατοικούσε ο Έρωτας – Θεός , που μέσα σε αυτό το πλήθος κοριτσιών έπαιρνε όλες τις μορφές του έρωτα που υπάρχει και στη σημερινή ζωή. Αγνός, κερατοφόρος αποπλανητής , Άδωνις με λουλούδια στολισμένος, σάπιος μίτος που σε πορνεία κατοικεί , ιδεολογία προπαγάνδας ή ακόμη πιο σπάνια , γίνεται ο τόνος στη λέξη «σε αγαπώ». 
Τότε ο έρωτας τις αγκάλιασε , την ομορφιά και την ασχήμια και τότε αίφνης αναδύθηκε το εσωτερικό το κάλος…»











…ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ


Η ομορφιά δεν είναι ένα κληρονομικό προνόμιο , μπορεί να κατακτηθεί, μαζικοποιείται , εκδημοκρατίζεται και όλοι έχουν την δυνατότητα να την κατακτήσουν. Τα θαύματα της επιστήμης δηλαδή…

Οι στατιστικές στην αγορά των καλλυντικών μας αποκαλύπτουν ότι δεν είναι πλέον προνόμιο μιας κοινωνικής τάξης , ενώ η πλαστική χειρουργική προσφέρει «ομορφιά για όλους» και καταργεί την ομορφιά ως αποκλειστικό προνόμιο της φύσης. 

Η ομορφιά επεκτείνεται πλέον σε μεγαλύτερες ηλικίες , μέσω των αντί-γηραντικών προϊόντων - και στο αντρικό φύλο με τις σειρές καλλυντικών , για άνδρες. 
Η ευθεία σύνδεση ομορφιάς και νεότητας διαταράσσεται, η ομορφιά γίνεται προσιτή και ο καθρέπτης επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη επένδυση στην εξατομικευμένη εικόνα της.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου