Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ





Η Baracca (παράγκα) στην Ιταλία είναι το μικρό ξύλινο σπιτάκι.
Στην Ελλάδα μας, διάσημες είναι οι παράγκες του Καραγκιόζη και των ποδοσφαιροπαραγόντων που αντανακλούν την Ελληνική παράνοια.
Οι φανφαρόνοι παράγοντες με την βοήθεια διαιτητών «χειρουργούσαν» ,
δηλαδή αποφάσιζαν να χάσουν κάποιες ομάδες, συνήθως από το τηλέφωνο, εφαρμόζοντας την τηλεϊατρική πολύ προτού αυτή καθιερωθεί στις προηγμένες χώρες. Γι αυτό και αποκαλούσαν «γιατρό» τον αρχιτέκτονα της παράγκας.
‘Έτσι και σε όλη την Ελλάδα έχουμε αντίστοιχα την αναβίωση της κλασικής κωμωδίας του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης γιατρός».
Οι παράγκες ανθούν παντού στον ελληνικό χώρο.
Από το δημόσιο και τα έργα του , την πολιτική και τους πολιτικάντηδες με τα ρουσφέτια, την εκκλησία αλλά και τα σχολεία με την υλικοτεχνική υποδομή της παράγκας.
Ακόμη και οι σχέσεις πολλές φορές παραγκοποιούνται. Δηλαδή εγκλωβίζονται σε μια ξύλινη τρύπα σαν τα ποντίκια.








ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ μέσα σε ένα αερόστατο συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί... Μειώνει ύψος και βλέπει έναν άντρα στο έδαφος. Κατεβαίνει κι άλλο και φωνάζει: «Συγγνώμη, μπορείτε να με βοηθήσετε; Υποσχέθηκα σε έναν φίλο ότι θα τον συναντούσα εδώ και μια ώρα, αλλά δεν ξέρω πού βρίσκομαι»... Ο άντρας από κάτω του απαντάει: «Είσαι σε ένα αερόστατο ζεστού αέρα σε ύψος περίπου δεκαπέντε μέτρων. Βρίσκεσαι στις 38 μοίρες ανατολικά γεωγραφικό μήκος και στις 23 μοίρες βόρεια γεωγραφικό πλάτος»...
«ΜΗΠΩΣ είσαι κομπιουτεράς»; ρωτάει ο αιωρούμενος... «Ναι, είμαι» λέει εκείνος στο έδαφος... «Πώς το κατάλαβες»; «Κοίτα, ό,τι μου είπες είναι τεχνικά σωστό, αλλά δεν έχω ιδέα τι να κάνω με την πληροφορία που μου έδωσες. Κι απ' ό,τι βλέπεις, είμαι ακόμα χαμένος... Ειλικρινά, δεν με βοήθησες και πολύ ως τώρα».
Ο ΑΠΟ κάτω λέει: «Εσύ πρέπει να είσαι manager!» «Πράγματι. Εσύ πώς το κατάλαβες;» «Κοίτα, δεν ξέρεις πού είσαι, ούτε πού πας. Έχεις ανέλθει στο ύψος σου χάρη σε μια μεγάλη φούσκα. Έδωσες μια υπόσχεση που δεν γνωρίζεις πώς να την κρατήσεις και περιμένεις από τους από κάτω να λύσουν τα προβλήματά σου. Το θέμα είναι ότι βρίσκεσαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπου βρισκόσουν πριν με ρωτήσεις, αλλά, κατά κάποιο τρόπο, τώρα είμαι συνυπεύθυνος κι εγώ».






ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΝ ΠΡΟΣ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ

"Ω ΚΑΙΡΟΙ Ω ΥΦΕΣΗ!"

ο γεωργός ξύπνησε το σπόρο να φυτέψει
ελπίδα στο στομάχι μας να γοργοβασιλεψει.
μα οι εποχές περάσανε
και οι άγονοι σπόροι γέρασαν
και τώρα τα άδεια μας τα χεριά
ψάχνουν μέσα στα πανέρια
ελπίδες ψεύτικες να βρουν
πιάνουν τους φόρους και πονούν.
Μαύροι είναι οι φόροι στο βουνά
και οι διαδηλώσεις τα πρωινά
μα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική
και ας έχουμε όλοι λοβοτομηθεί..
Πολιτικοί άδειασαν τα ταμεία
και ας ψάχνει άλλου η αστυνομία
το λένε και τα μουμουέέ
και το φωνάζει και το κουκουέ.
Των πεινασμένων χρονών είναι ο καιρός
η βία λύκος έγινε κακός
και εμείς κλεισμένοι στο σπιτάκι μας
κλαίμε το άδειο καλαθάκι μας.
Ο γεωργός αστικοποιήθηκε
και η φτώχεια φορολογήθηκε
αυτό το λένε ύφεση

μα εσύ το παίζεις δίεση.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου