Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Το πιο μικρό πράγμα»



Καλημέρα σας! Τι θα θέλατε;
Καλημέρα και σε εσάς! Θα ήθελα για σήμερα να αγοράσω κάτι πάρα πολύ μικρό. Όσο μικρό γίνεται παρακαλώ.
-Α, τι ωραία πρωτότυπο! Υπάρχει κάποιο όριο στην τιμή; Ξέρετε, υπάρχουν πολύ μικρά πράγματα που είναι πολύ πιο ακριβά από τα πολύ μεγάλα.
-Οχι, με ενδιαφέρει το πιο μικρό και ας είναι πιο ακριβό από όλα.
-Αν αυτό επιθυμείτε, ακολουθήστε με στο δωμάτιο των μικρών και σπάνιων πραγμάτων. Από εδώ παρακαλώ.
- Λοιπόν, πως το βλέπετε αυτό το μικρό; Είναι ένα αλαβάστρινο ανάκλιντρο που μπορεί να ξαπλώσει μόνο η πιο μικρή ανεκπλήρωτη επιθυμία σας. Σπάνιο κομμάτι από την βόρεια Κίνα. Ο κατασκευαστής μάλιστα που το έφτιαξε, είχε αυτή την ανεκπλήρωτη επιθυμία. Να το φτιάξει.
-Πραγματικά είναι πολύ όμορφο! Θα ήθελα όμως κάτι λιγότερο αναπαυτικό.
-Α! κατάλαβα…τι λέτε γι΄αυτό;
-Ααα..μια πολύ μικρή φυλακή! Υπέροχο, μοναχικό και blues αυτό! Αυτό άραγε είναι το πιο μικρό και ακριβό που έχετε; Μια φυλακή;
-Υπάρχει και αυτό το εκκρεμές, που πέρα-δώθε, πέρα- δώθε την κάθε επιθυμία μικραίνει και χωρά.
-Όχι, ευχαριστώ, δεν θέλω την επιβολή της ρυθμικής κίνησης. Και εκείνο το ελάχιστο φαλλικό ανήκει  στην κατηγορία πόρνο;
-Ναι, βλέπετε έχουμε από όλα που ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες. Αλλά ως καλός πελάτης που είστε δεν το συνιστώ. Είναι ασταθές ως προς το μέγεθος. Ανάξιο εμπιστοσύνης. Ακόμη και σε μια απρόβλεπτη σκέψη προδίδει το μικρό μέγεθός του.
-Οχι, όχι, δεν θα πλήρωνα ποτέ για κάτι μικρό και τόσο ασταθές που με εμπεριέχει.
-Κατάλαβα, περάστε παρακαλώ από εδώ και προσέξτε να μη χτυπήσετε το κεφάλι σας…δεν υπήρξε πελάτης μας που να έφυγε δυσαρεστημένος. Εδώ βλέπετε τον πιο μικρό στηθόδεσμο. Και όπως υπονοεί και το όνομα του, είναι δεσμός που πάνω σε στήθος μπορεί να εκπληρώσει και την πιο κρυφή, μικρή επιθυμία. Είναι ένας φανταστικός στηθόδεσμος, μοναδικός, που με αλλιώτικο τρόπο ανθίζει κρυφές ερωτικές επιθυμίες.
-Υπέροχος και ως φυλακή πιο υπέροχος! Υπάρχει και σε μαύρο χρώμα εκτός από αυτό το κόκκινο;
-Δυστυχώς όχι.
-Μάλιστα, ας συμπληρώσω τότε…θα ήθελα το πιο μικρό, ερωτικό, ακριβό μαύρο πράγμα.
-Γονατίστε τότε. Εδώ έχω το πιο πολύτιμό μου σε μαύρο. Έναν μοναδικό ερωτικό λαβύρινθο. Χωρίς φως και στο τέλος κάθε διαδρόμου του επίσης δεν υπάρχει φως. Πρόκειται για τον πιο μικρό ερωτικό και ατέλειωτο λαβύρινθο! Το βαθύ σκοτάδι του μάλιστα είναι ανεκτίμητης αξίας. Οι οδηγίες χρήσεις μάλιστα αναφέρουν ότι τον δημιούργησε τυφλός άγγελος του έρωτα με τα ματόκλαδά του!
-Με τρομάζει ηδονικά η ανεξερεύνητη μαγεία του, τόσο πολύ που σκέφτομαι σε αυτό να καταλήξω!
-Η προσφορά μας για αυτόν ειδικά τον λαβύρινθο, είναι και δωρεάν βροχή λαβυρίνθου, μικρές σταγόνες βέβαια, που σβήνουν οτιδήποτε προσπαθεί να μεγαλώσει μέσα του.


(απόσπασμα από το βιβλίο «Αφηγήσεις Πεσόντα», Ανέκδοτο)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου