Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο ΦΘΟΝΟΣ















Ο Φθόνος είναι ένας μανιακός που αντλεί τη δύναμή του  από την λάσπη,  ένας αλαζόνας προσηλωμένος κυνηγός που με αυλούς χορούς και αισχρές ασέλγειες  σε όλα  με θρασύτητα επιτίθεται, μολύνοντας ακόμη και την ομορφιά. 
Θρασύς και αγενής τοξοβόλος στοχεύει στην ανατροπή των αληθινών και πασιφανών αρετών και πολυμήχανα με πολιορκητικές μηχανές  γεμάτες ψεύδη και κακότητα  χτυπάει από παντού. Κατηγορεί και ανατρέπει συλλήβδην ακόμη και τις επαναστατικές πράξεις  ακόμη και τα τυχαία σφάλματα τα απότοκα δυσμενών συγκυριών. 
Ο φθονερός είναι εντελώς αδιάντροπος με στόμα απύλωτο που ψέγει και σπέρνει φήμες σε όλες τις διαστάσεις  της ανθρώπινης βλακείας.  Σπορέας των συκοφαντιών βρίσκει πάντα πρόσφορο έδαφος εκεί που κατοικούν άνθρωποι πολλοί και μικροί που με ευχαρίστηση καλλιεργούν ψεγάδια και με χαρά τα διαλαλούν και τα αυγαταίνουν. 
Οι φθονεροί, θρασείς , αυθάδεις και εμπαθείς, μεταπλάθουν  με λάσπη από τον βούρκο τους   γενναίους σε δειλούς , τους μεγαλόψυχους σε ποταπούς τους ευγενείς σε  άξεστους και τα δίκαια εγκώμια σε λαβωμένες συναλλαγές. 
Όταν είναι θηλυκός  έχει οξυμένη  παρατηρητικότητα  και προσθέτει σε κάθε χάρη και ομορφιά  μια  κακοσχηματισμένη καμπούρα  πίσω από την πλάτη της.


Και ακόμη χειρότερα ;  Ένας κακόβουλος λεπρός είναι που εμπαίζει  με τρόπο πρόσχαρο και βδελυρό τα ελαττώματα των άλλων , ένας στιγματισμένος  με ελαττώματα χειρότερα που κρύβει κάτω από τα κουρέλια του  και σε καμιά περίπτωση δεν αφήνει να γιατρευτούν. 
Γιαυτό στο απύλωτο στόμα του  το χαμόγελό είναι στολισμένο με δόντια κοφτερά.  Γιαυτό είναι ο πιο άσχημος όλων αυτών που φθονεί, θρασύς κουα
σιμόδος  μέσα σε πανοπλία ιππότη  που μάχεται μόνο και μόνο για να προκαλέσει το ενδιαφέρον για  οτιδήποτε ανύπαρκτο.















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου